Grupper

Grupputflykter för barn- och familjegrupper, ”landsbygdsäventyr”

Programfyllda utflykter med landsbygdstema för barn och unga samt familjegrupper. Programmet är medryckande och inkluderar landsbygds- och/eller djurfärdigheter eller -kunskaper Utrymmen, servering och praktiska arrangemang fungerar oberoende av väder.

Bokning

Det lönar sig att boka datumen preliminärt under årstiden före utflykten. ”Blyertsbokningar” är avgiftsfria och kan avbokas utan avbokningsavgift.

Obs. Alla priser inkluderar moms (vi specificerar detta på räkningen).

Mer information/bokning: info@koivuniemenherra.fi eller 02 551 1663 eller 040 533 8057

Ta med er på utflyktsdagen

Både barn och vuxna ska gärna ha hållbara kläder som är lätta att tvätta. Det lönar sig ändå för både vuxna och barn att ta av sig ytterkläderna under resan.  Klä er varmt och vindtätt, gärna i flera lager. Skor som tål lantliv på fötterna.

  • Det är bra att ha med regnkläder för säkerhets skull.
  • För minstingarna kan ni ta med kärror och vagnar, pulkor på vintern. Terrängen är dock stenig.
  • Pengar för kiosken (=mynt) gärna i en blixtlåsficka.  Från kiosken kan ni köpa smått och sött, lemonad, glass och små souvenirer. Till exempel max 5 euro räcker bra som utflyktspengar. Små skolelever kan redan i förväg öva t.ex. 1e + 50c + 50c, så att ”matematiklektionen” går bra.
  • Ni kan ta med mat åt djuren på utflykten, t.ex. rotfrukter, sallad, torrt bröd (men inte mögligt). Ni kan mata fåren, getterna, kaninerna och fåglarna, men inte till exempel hästarna. De har en striktare diet, och så här hålls hästarna också ”snälla” och lär sig inte nafsa.
  • Skymningstidens kvällsgrupper kan ta med sig ficklampor bland annat för krypgrottan och andra spännande platser.
  • Speciellt under sommaren kan en stor del av programutrymmena nås med rullstol, bl.a. mjölkningen, djurens inhägnader, hästprogrammen, strandområdet och matsalarna.

Ankomst (anvisningar för reseledare och busschaufförer)

Tilläggsparkeringsplats för bussar: under vår- och sommarsäsongen finns en separat bussparkeringsplats till förfogande. Utflyktsresenärerna kan stiga av bredvid parkeringsplatsen, där det finns plats för dagens utflyktsutrustning.

Kaffeservering: gratis kaffe på MuuMaa-caféet för gruppens chaufförer och reseledare. Fråga receptionen om tidtabeller etc.

Se Googles karta och köranvisningar

Om kostnader och fakturering

Alla priser inkluderar mervärdesskatt (moms), som vi specificerar på räkningen. Priserna inkluderar inträde till MuuMaa och det aktuella programmet.

Betalning

På grund av ändringar i skattemyndighetens praxis sköts betalningen för utflykten med en räkning som skickas i efterhand.

När gruppen har anlänt får reseledaren en faktureringsförfrågan att fylla i (bl.a. den betalande instansens faktureringsnamn och adress så noggrant som möjligt samt gruppens sammansättning). För specificeringen behöver vi följande information: barn under 2 år, barn under skolåldern (minus dem under 2 år), skolbarn, vuxna. Ni kan också skicka faktureringsinformationen på förhand per e-post.

Observera även:

Vi fakturerar den bokade serveringen på Koivuniemen Herra enligt informationen vi har dagen före utflykten, men vi önskar att ni meddelar ändringar på +/- 7 personer ännu t.ex. när ni startar till numret 02 551 1663 eller 040 533 8057

Gratisplatser (om gruppen har över 30 betalande eller under sommaren över 20 betalande): reseledare, busschaufför, barn under 2 år, dessutom beroende på gruppstorlek 1 gratisplats per 20 betalande och 2 gratisplatser per 40 betalande (för grupper av barn under skolåldern 1 gratisplats per 10 betalande)

Om prissättning av sommarutflykter

Gruppriset för sommarutflykter används om gruppen har över 20 betalande personer (inkl. inträde och program) Om mängden betalande deltagare är under 20 personer är biljettpriset det normala områdespriset för sommarsäsongen.

Prissättning för vår- och julutflykter

Minimifakturering för vår- och julgrupper är 30 personer, för grupper med över 30 betalande personer faktureras personpriset enligt utflyktstidpunkten.  Serveringen faktureras enligt den information vi har på Koivuniemen Herra dagen före utflykten. Se ovan.

Praktiska arrangemang

Kontroll av programmet och de praktiska detaljerna per e-post eller telefon veckan före utflykten. Önskemål och val, allergier och dieter. Per telefon är det lättast att nå oss mycket sent eller mycket tidigt. I serveringen kan vi endast beakta de allergier vi har fått information om på förhand. Dagens soppa har alltid låg laktoshalt och passar för en HYLA-diet.

För programarrangemangen är det också bra för oss att på förhand veta om barn och vuxna som behöver specialuppmärksamhet, rullstolar m.m.

Bokningar

Preliminära bokningar och ytterligare information per telefon +358 (0)2 551 1663, +358 (0)40 533 8057 eller per e-post info@koivuniemenherra.fi