MuuMaa-farmi

Koivuniemen Herran tilan laajassa pihapiirissä pääsee mukaan maaseudun arkeen yhdessä isäntä-ja työväen kanssa. Maatilan monipuolisista aktiviteeteistä löytyy tekemistä ja koettavaa kaiken ikäisille, lapsista aikuisiin. Maalaiset toimintatilat toimivat ympäri vuoden ja niistä löytyy elämyksiä silkkisestä chinchillasta kokouksen riippumattoihin kuin VR-laseilla lypsettävään lehmään. Osa toiminnoista tilauksesta ryhmille ja osa ihan yksittäiseen vierailuun.

Eläinkaverit

Farmilla pääsee tapaamaan maatilan perinteisiä kotieläimiä ja vähän erikoisempiakin eläinystäviä ”röhkivästä sikasesta silkkiseen chinchillaan ja elävään sukkanauhaan”. Eläinkaverit ovat mukana ympäri vuoden ja mukana myös aikuisten ryhmille suunnatuissa palveluissa.

Ohjattua ohjelmaa

Lehmänkello soi ja karjakot sekä rengit huutelevat mukaan päiväohjelmaan. Haluaisitko lypsää lehmää? Hyppäisitkö hepokärryn tai traktorin kyytiin? Tai kurkkaisitko kanalaan kanalakierroksella? Pitkin päivää pihassa vierailee eläinkavereita, joita pääsee silittelemään ja saattaapa saada vaikka kanan syliin.

Perinnepajat

Päivittäin vaihtelevissa perinnepajoissa pääsee perinnepiian ja -trengin opastuksella vaikkapa kirnuamaan voita, tekemään lankaa tai kiipeämään pärekatolle.

Opiskele Merikarvian murretta hölmöläissadun avulla!

Toimintapaikat ja vesiaktiviteetit

Monipuolisissa pelin ja leikin paikoissa voi pelata nelinpelin pingistä,  huristella traktoribaanalla tai ratsastaa keppihevosella. Pahanapeuhula odottaa hyppimään, Outo onkalo ja merirosvolato hauskoihin mielikuvitusleikkeihin. Myös aikuisille ja nuorisolle löytyy ympärivuotisia pelin ja oppimisen tiloja – ja aina pienellä huumori- mausteella.  Voisi vaikka ystäväporukalla suorittaa pakohuoneen mysteerit tai suorittaa  qr-kooditetun perinnekävelyn, joka päättyy yli 2kilometrin patikkaretkeen kiviaidalla. Tilan vesialueet ovat käytössä vuoden ympäri eli uimaan pääseen hiekkarannalta tai avannosta. Tila lainaa ja/tai välittää pienryhmille monipuolista toimintakalustoa pyöristä, polkuveneisiin ja kelluntapukuihin.

 

Katso kuvia kuvagalleriastamme