Uutisia – Nyheter – News – Nachrichten


Koivuniemen Herra muuttaa Merikievariin (tiedote 7.10.2020)

SUOSITTU MAATILAMATKAILUYRITYS INVESTOI ELÄMYSMATKAILUUN

Maatilamatkailutila Koivuniemen Herra kasvattaa toimintaansa uusissa tiloissa Merikarvialla. Perheyrityksen neljäs vuosikymmen lähtee käyntiin sukupolvenvaihdoksen myötä Frans ja Miina Koivuniemen ohjaksissa ja edessä on muutto vanhalle Harjun tilalle, tanssipaikkana tunnetun legendaarisen Merikievarin tiloihin.

Koronaepidemia on kurittanut matkailualaa, mutta Koivuniemen sisarusten usko kotimaan matkailuun on haasteista huolimatta jopa kasvanut. Koivuniemen Herran matkailutoiminta siirtyi suunnitellusti uuden yrittäjäpolven ohjaksiin syksyn aikana.

– Luottavaisin mielin lähdemme yrittäjyyteen ja onhan meillä vanhan isäntäparin tuki ja turva lähellä. Työskentelyä jatketaan edelleen samalla kokoonpanolla, Frans ja siskonsa Miina Koivuniemi kertovat.

Sukupolvenvaihdosta on suunniteltu ja valmisteltu pitkään. Uudet yrittäjät ovat tarkastelleet ympärivuotisen toimeentulon riittävyyttä toiminnan ollessa tällä hetkellä sesonkiluontoista.

– Riittävään toimeentuloon tarvitaan kasvua ja ympärivuotisuutta. Nykyisissä tiloissa se on haasteellista, Sirkka-Liisa Koivuniemi kertoo ja tarkentaa, että majoituksesta on jouduttu jo tilojen vuoksi luopumaan, eikä esimerkiksi parkkipaikkaa ole enää mahdollista laajentaa.

Maalaiselämyksiä ympäri vuoden

Nuorten halu jatkaa perheyritystä ja luoda ympärivuotinen elinkeino tärkeäksi kokemansa työn parissa on kuitenkin kova. Maalaiselämyksiä halutaan tuottaa jatkossakin, entistä monipuolisemmin, parantaen asiakaskokemusta ja ratkaisten nykyisiä ongelmakohtia. Ratkaisua lähdettiin hakemaan ennakkoluulottomasti.

Ratkaisu löytyi lopulta yllättävän läheltä, kun Merikievari tuli myyntiin Merikarvian Tuorilassa. Vanhalta Harjun tilalta löytyy entuudestaan tuntemattomia kohteita vanhoine aittoineen, savusaunoineen sekä vesialueineen. Tilalla on mahdollista jatkaa nykyisen toiminnan lisäksi majoituspalveluita, laajentaa kahvila- sekä ravintolatoimintaa ja parkkitilaakin löytyy.

Muutos- ja rakennustöitä on paljon ja koko konseptin kasvaminen tuo omat haasteensa yrityksen arkeen. Ajaton, aito maalaistunnelma ja tekeminen ”pilke silmäkulmassa” halutaan säilyttää kasvusta huolimatta.

– Meillä on intohimo tähän työhön sekä halu kehittyä ja uudistua, vaikka se edellyttäisi jännittäviäkin uudistuksia, Miina lisää. Meillä on kasassa hyvä tiimi ja vahva yhteinen visio maalais- ja luontoelämyksiä tuottavasta Koivuniemen Herrasta.

Valtatien varrelle talvella 2021

Muutos- ja valmistelutyöt aloitetaan rivakasti, jotta asiakkaita voitaisiin ottaa vastaan jo talvella 2021. Maalaismeininki jatkuu iloisella otteella parempien kulkuyhteyksien ja helppokulkuisempien sekä isompien tilojen parissa.

Vanha isäntäpari on tyytyväinen nuorten innostuksesta haasteidenkin keskellä.

– Sydäntä lämmittää, että nuoret haluavat jatkaa tätä toimintaa, vaikka ovat varmasti yrittämisen nurjaa puoltakin nähneet. Palkitsevaa työtähän tämä ennen kaikkea on ollut alusta alkaen, toteavat Sirkkis ja Markku yhdessä.

Vuodesta 1991 ohjelmallista matkailutoimintaa kotitilallaan vetänyt isäntäpari Sirkka-Liisa ja Markku Koivuniemi ovat kehittäneet toimintaansa määrätietoisesti kolmen vuosikymmenen ajan. Nuorempi polvi, Frans ja siskonsa Miina Koivuniemi hyppäsivät mukaan reilu vuosi sitten kokoaikaiseen työhön.

 

Frans Koivuniemi

Matkailumaatilan johtaja, pehtoori Fransin työpäivät ovat monipuolisia. Tilan ylläpidon lisäksi työnkuvaan kuuluu tärkeänä osana asiakaspalvelu. Hänet voi päivästä riippuen löytää päivittämästä nettisivuja tai esittelemästä lehmänlypsyä navetan nurkalla. Tradenomitutkinnon lisäksi hän on opiskellut matkailupalvelujen digitaalisuuden markkinointiviestintää ja pätevöitynyt melonnanohjaajaksi.

Miina Koivuniemi

Tilan pääkarjakkona toimiva Miina työskentelee myös kattavasti kaikissa tilan töissä. Lähinnä sydäntä ovat eläimet sekä luonto. Tärkeänä hän kokee asiakkaan kohtaamisen ja ohjaamisen, erilaiset tarpeet huomioiden sekä hyvän henkilöstöjohtamisen. Miina on kouluttautunut agrologiopintojensa jälkeen luontoyhteys- sekä eläinavusteiseksi ohjaajaksi.

 

///KUVATEKSTI: Opiskeluvuosien ja muualla työskentelyn aikana yrittämisen parissa varttuneille Frans ja Miina Koivuniemelle vahvistui ajatus perheyrityksen jatkamisesta. Vanha isäntäpari Sirkka-Liisa ja Markku jatkavat vahvasti mukana maalaismeiningeissä sukupolvenvaihdoksen jälkeenkin.

 

///INFO

Maatilamatkailu Koivuniemen Herra

Koivuniemen Herra on yhdessä tekemisen ja kokemisen iloa ja elämyksiä. Palvelutarjonnasta löytyy niin ohjelmallinen kotieläinpiha MuuMaa, elämyksellistä majoitusta maalaishotellissa tai hostellissa, leirikoulut, ryhmäretket ja kokoustilat, kahvila, lounas- sekä tilausravintola palveluineen. Ympärivuotisissa tiloissa pääsee eläinten lisäksi tutustumaan erilaisiin perinnetaitoihin, luonto- ja vesiaktiviteetteihin sekä saunaelämyksiin. Tervetuloa mukaan aitoon ja konstailemattomaan maalaismeininkiin Merikarvialla!

 

Lisätiedot:

Maatilamatkailu Koivuniemen Herra, Merikarvia

Pehtoori, Frans Koivuniemi
040 533 8057

info@koivuniemenherra.fi

www.koivuniemenherra.fi


Koivuniemen Herran loppuvuosi menee Muu-distuksissa ! (tiedote 25.9.20)

Koivuniemen Herran loppuvuosi on varattu uuden rakentamiseen ja laajoihin juhlavuoden ”muu-distuksiin”. Uudistuksia voi seurata kotisivuilla ja somekanavilla!